Yoga

Yoga vormen bij Studio Plasia

Bij Studio Plasia is het mogelijk om verschillende vormen van yoga te volgen. Meld je nu aan voor een proefles.

Hatha Yoga

Hatha yoga is de moederyoga, waaruit alle vormen van yoga zijn ontstaan. Hatha betekent Zon (Ha) Maan (Tha). Enerzijds de aspecten van de krachtige, verlichtende en verwarmende zon en anderzijds de kalmerende en subtielere kwaliteiten van de maan. Je beoefent tijdens hatha yoga dus zowel houdingen die je lijf en geest versterken en krachtig maken en waarbij de spieren worden verlengt, met daarnaast rustige en verdiepende houdingen die je geest en lijf ruimer maken, kalmeren en openen. Het gaat om het evenwicht tussen de twee kwaliteiten. Net als de zon en de maan, yin en yang, links en rechts, mannelijk en vrouwelijk, dragen wij ook al deze kwaliteiten in ons. Als deze elementen met elkaar in evenwicht zijn dan kunnen we optimaal functioneren, groeien, gezond en gelukkig zijn. Kortom, dan zijn we in balans.

Bij Hatha Yoga werk je tegelijkertijd aan kracht, cardio en flexibiliteit. Het is een volledige workout.

Naast de fysieke houdingen, ofwel de asana’s, wordt veel gewerkt met de adem, ofwel pranayama. De adem is het fundament van yoga.

Yin Yoga

Yin Yoga is een vorm van yoga waarbij je 3-5 minuten in verschillende poses blijft. Yin Yoga is een mindfulness en meditatieve vorm van van yoga. Bij deze vorm van yoga gaat het erom dat je je bewust wordt van de sensaties in het lichaam, de bewegingen van de gedachten en hier op een liefdevolle manier naar kijkt. Bij Yin Yoga zoek je de stilte in de houding, je laat de perfectie los, je hoeft alleen maar te zijn. Om de mind stil te houden kun je je focussen op de ademhaling. Via de ademhaling blijf je in het hier en nu.

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een intense ontspanning van bewuste diepe slaap. Yoga Nidra is een intense vorm van ontspanningsyoga. Het is ook een passieve vorm van yoga. Yoga Nidra is het beste medicijn om de onvermijdelijke stress die we in ons leven ondervinden op te heffen. In deze tijd wordt er continu een beroep gedaan op onze actieve modus, zowel fysiek als geestelijk. Even pauze nemen, het ademritme volgen en direct wordt het zelfgenezend vermogen in het lichaam geactiveerd. Het lichaam is namelijk van nature altijd op zoek naar harmonie. Juist de vele prikkels brengen je weg van jezelf en geven een gevoel van onrust, spanning, eenzaamheid. Depressieve gedachten kunnen ontstaan. Dit is het verschil tussen yoga en sport, de weg naar binnen is het belangrijkste  doel. Waar het om gaat is of je eraan toe bent….

Lesrooster

Bovenstaande vormen van yoga zijn complementair en zijn goed naast elkaar te volgen. Kijk in het lesrooster wanneer welke les wordt gegeven en kies uit de verschillende abonnementsvormen de voor jou voordeligste optie.

Proefles

Geef je op voor een proefles en dan hoop ik je snel te zien tijdens één of meerdere van mijn lessen.

Kinderyoga

Kinderyoga is een fijne manier om rust te brengen in het kind. Kinderyoga geeft het kind balans en ontspanning. Ook zorgt kinderyoga ervoor dat een kind zich beter kan concentreren, het slaapt beter. Kortom, ze komen beter in hun vel te zitten. Spelenderwijs wordt het zich bewust van zijn lichaam, emoties en denken. De kinderen werken samen tijdens de les in de vorm van spelletjes, houdingen, ademhalingsoefeningen, dans, en geleide meditaties en of visualisaties.

%d bloggers liken dit: