Yin Yoga

Yin Yoga

Wat is Yin Yoga

Yin Yoga is een vorm van yoga waarbij je 3-5 minuten in verschillende poses blijft. Bij deze vorm van yoga gaat het erom dat je je bewust wordt van de sensaties in het lichaam, de bewegingen van de gedachten en hier op een liefdevolle manier naar kijkt. Bij Yin Yoga zoek je de stilte in de houding, je laat de perfectie los, je hoeft alleen maar te zijn. Om de mind stil te houden kun je je focussen op de ademhaling. Via de ademhaling blijf je in het hier en nu.

Bij Yin Yoga ga je zo ver tot je een beetje weerstand voelt maar je forceert niets. Je maakt gebruik van de ademhaling en de zwaartekracht, automatisch zak je steeds iets verder in de pose.

Sommige houdingen kunnen bepaalde emoties omhoog brengen: frustratie, angst. Het gaat om het observeren ervan. Het ervaren van deze emoties is niet het probleem, maar de weerstand die je voelt om deze emoties te ervaren is het probleem. De kunst is dus om ze niet weg te duwen, maar ze er te laten zijn en ze te observeren.

Meestal als je iets er volledig laat zijn lost het uit zichzelf op. Het beweegt door je heen. Dat is iets wat je actief kunt oefenen in Yin Yoga. En dat kun je dan meenemen in je dagelijks leven. Als je van je mat afkomt en de wereld ingaat.

Wat doet Yin Yoga

Yin Yoga richt zich vooral op het bindweefsel. Bindweefsel ondersteunt en verbindt al onze lichamelijke structuren. Om effect te hebben op het bindweefsel in het van belang om enkele minuten in een pose te blijven. En dat kan soms echt een uitdaging zijn. Door een tijd in een pose te blijven krijg je rek op dieper gelegen bindweefsel waardoor je energie weer gaat stromen en je lichaam weer in balans komt.

Voor wie is Yin Yoga?

De Yin Yoga houdingen werken voornamelijk op de heupen, het bekken en de rug. Door yoga wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam aangesproken. Je gaat meer ruimte ervaren, je wordt flexibeler en mobieler in je gewrichten, en je krijgt een sterker lichaam. Yin Yoga is zeer geschikt voor mensen met chronische klachten, zoals rugpijn, nekpijn, whiplash, reuma, fibromyalgie, burn-out of stressklachten.

7 thoughts on “Yin Yoga”

    1. Om de week is het ook mogelijk om op dinsdagavond van 18:45-20:00 Yin Yoga te volgen. Dit staat niet in het lesrooster maar dat heb ik momenteel zo afgesproken met de deelnemers.

  1. Hoi Manon , wij zouden graag met zijn 2en een proefles Yin yoga op de dinsdag willen meedoen. Welke dinsdagen zijn beschikbaar bij jou? Groet

    1. Hoi Angela, dat kan. Aanstaande dinsdag is er een yin yoga les van 18:45-20:00. Als het jullie uitkomt kunnen dan een proefles komen volgen. Groet, Manon

      1. Hoi Manon dat gaat lukken as dinsdag . Is de locatie Oude veiling Aalsmeer?

Comments are closed.