Meditation Program

Meditation Program - Primordial Sound Meditatie

Wat zijn de voordelen van meditatie?

Dagelijks mediteren helpt je bij het:
• omgaan met en verminderen van stress;
• verminderen van angst;
• verbeteren van je relaties;
• creëren van innerlijke rust;
• beter in contact komen met je intuïtie;
• verbeteren van je slaap(patronen);
• verlagen van je bloeddruk;
• minder snel (ver)oordelen;
• in contact komen met je innerlijke weten / hogere zelf.

De artsen Deepak Chopra en David Simon hebben het Chopra Centrum voor Welzijn in Carlsbad, Californië, opgericht om aan mensen van over de hele wereld programma’s aan te bieden op het gebied van omgaan met stress, holistische geneeskunde, emotioneel herstel en transformatie. Ze hebben beide meer dan 35 jaar de combinatie van Ayurveda en moderne wetenschap toegepast en onderwezen.

DEEPAK CHOPRA, Arts
Erkend als een van de autoriteiten op het gebied van holistische geneeskunde, blijft dokter Deepak Chopra ons beeld van gezondheid en genezing veranderen. Als auteur van meer dan 80 boeken verandert Deepak de manier waarop de wereld kijkt naar fysiek, geestelijk, emotioneel, spiritueel en sociaal welzijn.

DAVID SIMON, Arts
Dokter David Simon, een officieel gecertificeerd neuroloog, was een pionier op het gebied van holistische geneeskunde. Sinds hij samen met Deepak Chopra in het begin van de jaren ’90 het Chopra Center voor Welzijn oprichtte, groeide dokter Simon uit tot een van ’s werelds meest vooraanstaande autoriteiten wat betreft het effectieve en gepaste gebruik van holistische gezondheidszorg. Hij was tevens de auteur van meerdere populaire boeken over welzijn en ontwikkelde programma’s met als doel mensen te helpen om bewust te genezen en hun levens te veranderen.

Wat is meditatie?

Meditatie is een hulpmiddel om de eigen innerlijke intelligentie van het lichaam opnieuw te ontdekken. Het wordt al duizenden jaren toegepast en gaat niet over het tot stilte dwingen van de geest, maar over het vinden van de stilte die daar al is en deze stilte leren integreren in je leven.
Stilte is de bron van geluk, creativiteit en oneindige mogelijkheden. Uit dit veld van pure potentie krijgen we vonken van inspiratie, onze meest intuïtieve gedachten, en ons diepste gevoel van verbinding met het Universum. Dagelijks mediteren helpt je om stilte en rust in je geest en lichaam te integreren en om een leven met meer mededogen en voldoening te creëren. Meditatie is een reis naar het centrum van ons Zelf; een reis naar emotionele vrijheid en een reis naar het ontwaken van ons ongeconditioneerde zelf.

Wat is Primordial Sound Meditatie?

“Primordial sound” betekent letterlijk vertaald: oerklank. Primordial Sound Meditatie is een eeuwenoude meditatietechniek die afkomstig is uit de oude Indische wijsheid traditie. Tijdens de meditatie gebruik je een natuurlijke en op jou persoonlijk afgestemde klank (mantra), die je in stilte in je zelf herhaalt als hulpmiddel om je los te maken van activiteiten en gedachten en om toegang te vinden tot de stilte. Jouw persoonlijke mantra – jouw eigen primordial sound – wordt geselecteerd op basis van jouw geboortedatum, -tijd en -locatie en komt overeen met de vibratie die het Universum maakte op het moment van jouw geboorte.
Zodra jouw mantra is vastgesteld, zul je leren hoe je deze dagelijks kunt gebruiken om balans, rust en mededogen in jezelf te laten groeien. Jouw door het Chopra Centrum gecertificeerde instructeur zal je helpen dit in jouw leven te integreren.

Hoe beïnvloedt Primordial Sound Meditatie mijn gezondheid?

Tegenwoordig noemen artsen stress steeds vaker als een belangrijke en bepalende factor van de meeste ziekten. Naast het feit dat meditatie niet gezien moet worden als een geneesmiddel op zich, is het belangrijk te weten dat onderzoek heeft aangetoond dat meditatie heilzaam is voor allerlei gezondheidsproblemen. Omdat tijdens Primordial Sound Meditatie stress wordt losgelaten, beginnen onze gedachten en ons lichaam met een grotere effectiviteit te functioneren, wat leidt tot gezondheid, vitaliteit en geluk.

Hoe kan ik Primordial Sound Meditatie leren?

Primordial Sound Meditatie kan gemakkelijk worden geleerd in vier korte sessies verspreid over een paar dagen.
In Sessie één leer je de basisprincipes van meditatie; de geschiedenis en het belang van jouw mantra.
In Sessie twee ontvang je in een persoonlijke instructie jouw eigen mantra en zul je leren hoe deze te gebruiken. Je mediteert kort samen met de instructeur/trainer waarna je voor het eerst zelf gaat mediteren.
In Sessie drie zul je de praktische aspecten van meditatie leren, jouw ervaringen delen, antwoorden krijgen op vragen en wederom mediteren samen met je instructeur.
In Sessie vier zul je een lezing bijwonen over hogere staten van bewustzijn die kunnen worden bereikt door het regelmatig toepassen van Primordial Sound Meditatie. Jouw instructeur zal Deepak Chopra’s visie over deze hogere staten met je delen.

Primordial Sound Meditatie (Meditation Program) wordt aanbevolen aan iedereen die wil genieten van meer rust, meer vrijheid en meer meesterschap over het leven.

Het meditation program is individueel en in groepsverband te volgen.

Kosten

€285,00

Betaalplan is mogelijk.

Hoe kan ik starten met Primordial Sound Meditatie (Meditation Program)?

Meld je aan via het aanmeldformulier.

Meditation Program