fbpx

Over

Over Manon van den Berge
Even voorstellen

Ik ben Manon van den Berge. In 2015 heb ik mijn universitaire onderzoeks master Executive Programme in Management Studies succesvol afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Daaraan voorafgaand heb ik mijn bachelor Management, Economie en Recht behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Na de universiteit heb ik 2 jaar een eigen organisatieadviesbureau in de markt gezet. Daar weer voor heb ik voor meerdere werkgevers gewerkt. Heb altijd in deeltijd gestudeerd en gewerkt.

Zelfheling

In 2009 ben ik in het ziekenhuis beland omdat ik in de gehele linkerzijde van mijn lichaam geen gevoel meer had. Tevens was de coördinatie aan deze kant van mijn lichaam in de war. Na een week in het ziekenhuis en een prednison kuur knapte ik weer op. Ik ben gestopt met werken maar bleef wel studeren. Ik ben direct gestart met yoga en mediteren en heb nooit meer een schub (MS aanval) gehad. Een half jaar later kreeg ik de diagnose MS (Multiple Sclerosis) nav mijn ziekenhuisopname. Twee jaar na mijn ziekenhuisopname ben ik gestopt met de MS medicatie. Intuïtief wist ik dat ik middels de yoga en het mediteren zo sterk was geworden dat ik geen medicatie en de daarbij behorende bijwerkingen nodig had. En dat klopte, ik ging me nog beter voelen nadat ik was gestopt met de medicatie. Tegelijkertijd ging mijn intuïtieve pad naar zelfheling door. Ik werd gedreven door vragen als “Wat was dit voor iets sterks?” en “Heeft ieder mens dit in zich?” en “Hoe werkt dit dan?”

Yogatherapie

En zo werd ik door mijn diagnose onbedoeld yoga en meditatie docent, en  yogatherapeut. Want naast mijn universitaire studie ben ik de docentenopleiding Raja Yoga gaan volgen en vervolgens de opleiding Therapeutische Kinderyoga en Allround Kindercoaching. Als onderdeel van de opleiding tot Well-Being Coach van Deepak Chopra ben ik inmiddels opgeleid tot Chopra Health Instructor (Ayurveda). En sinds januari 2022 word ik opgeleid tot Chopra Meditation Instructor

Yoga, meditatie en Ayurveda

Iets in mij zei altijd dat ik aan yoga en meditatie moest gaan doen. En sinds 2009 volg ik dus het 8-voudige pad van Patanjali. Ik ben toen begonnen met het volgen van Yogalessen en lessen in Vipassana meditatie. In 2016 ben ik geïnitieerd door de Himalaya Yoga Traditie en heb ik mijn persoonlijke mantra ontvangen. Ik ben met meerdere (stilte) retraites mee geweest, en heb meerdere lezingen en workshops gevolgd. Sinds juli 2017 ben ik gecertificeerd raja yoga docent nadat ik succesvol de docentenopleiding heb afgerond bij Raja Yoga Aalsmeer. November 2017 ben ik met een groep naar de ashram van de Himalaya yoga traditie in India geweest. In september 2018 heb ik de opleiding Therapeutische Kinderyoga afgerond en in december 2018 heb ik de opleiding Allround Kindercoaching afgerond bij de Jip & Jan Academie in Almere. De opleiding Therapeutische Kinderyoga is een mooie mix van kinderyoga en kindercoaching. Inmiddels heb ik al meerdere kinderen in mijn praktijk mogen begeleiden. Sinds oktober 2021 ben ik gecertificeerd Chopra Health Instructor. Ik ben dus gecertificeerd om Ayurvedische coachingsconsulten te geven en organiseer ik de workshop Ayurvedic Lifestyle. En ook via Chopra heb ik een persoonlijke mantra ontvangen.

Kinderen

Al een tijd wilde ik ook graag met kinderen gaan werken.

Als kind hielp ik al mee in de manage waar kinderen en volwassenen met een verstandelijke en lichamelijke beperking paardrijles kregen. Toen ik op de middelbare school zat heb ik stage gelopen op een kinderdagverblijf. Tijdens mijn HEAO studie ben ik in aanraking gekomen met individuele en groepscoaching door het volgen van een minor coachend leiderschap. Gedurende mijn bèta studie aan de universiteit heb ik 2 jaar lang een meisje van 16/17 in 4/5 havo wiskunde bijles gegeven. Van 2016 tot 2017 heb ik als onderwijs assistent gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast heb ik jongvolwassen vluchtelingen in groepsverband gecoacht om de Nederlandse taal te leren. Al deze activiteiten maakten mij erg blij. Mijn oudste broer heeft het syndroom van asperger, een vorm van autisme. Hij is hoogbegaafd maar vindt het lastig om binnen de sociale context te functioneren, omdat hij deze heel anders waarneemt dan mensen die geen Asperger hebben. Hierdoor heb ik leren omgaan met autisme en hoogbegaafdheid en heb ik veel inzicht gekregen in het spectrum van autisme.

WhatsApp chat
Bel nu
%d bloggers liken dit: