Kinderyoga coaching

Via kinderyoga coaching neem ik het kind mee op ontdekkingstocht in zijn/haar lijf, naar de sensaties en gevoelens die het kind daar ervaart. Het uitgangspunt is dat gedrag uit gevoelens voortkomt en ik het gedrag dan ook via het gevoel kan beïnvloeden. Met mij kan het kind ontdekken hoe gevoelens werken en wat ze te vertellen hebben. Op deze manier kan het kind van binnenuit tot oplossingen komen.

De wijsheid van yoga, de speelsheid van kinderyoga en de waarde van therapie worden bij deze werkwijze op een speelse manier met elkaar verbonden tot een unieke combinatie. Kinderen worden uitgedaagd om hun lijf en hun hoofd samen te laten werken als een goed team.  Het kind krijgt een aantal tools aangereikt die het kan gebruiken om zijn gevoelens in kaart te brengen. Yogatechnieken worden effectief toegepast in de begeleiding aan kinderen, zoals de adem, visualisatie, verhalen, ontspanning, marma massage en affirmaties. Daarnaast krijgen ze ook inzicht in het effect van voeding op het kinderlichaam. Tenslotte worden de ontstane oplossingen en behaalde resultaten op een lichaamsgerichte manier verankerend.

Kinderyoga coaching helpt heftige emoties (woede aanvallen, verdrietige buien, angsten) en lichamelijke spanningsklachten te verminderen. Het vergroot het zelfvertrouwen en de sociaal-emotionele vaardigheden. Bij kinderyoga coaching ligt de nadruk op een speelse en lichaamsgerichte aanpak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: