Kinderyoga Coaching bij functionele buikpijn

Er zijn veel kinderen die langdurige buikpijnklachten hebben. Bij pijnklachten wordt er vaak van uitgegaan dat er een onderliggend lichamelijk probleem moet zijn. Echter is dit niet altijd het geval. Voor ouders is het vaak moeilijk te accepteren dat er geen heldere verklaring is voor de buikpijn van het kind, zeker wanneer duidelijk aan het kind te zien is dat het uit balans is. Het is belastend voor het kind.

Wanneer bij onderzoek in het ziekenhuis geen lichamelijke oorzaak voor de buikpijn gevonden wordt, spreken we van functionele buikpijn. Bij eerder onderzoek werden aanwijzingen gevonden dat yoga die gericht is op het buikgebied een goed effect kan hebben op functionele buikpijnklachten. Gelukkig is er in de reguliere gezondheidszorg steeds meer aandacht voor het mind-body concept. Als je begrijpt dat er een interactie is tussen lichaam en geest krijg je meer inzicht in de oorzaak onder de klachten. Stress bij het kind kan bijvoorbeeld een oorzaak zijn voor het ontstaan van buikpijn. Het helpt om oefeningen te doen waardoor je bewuster wordt van je lichaam. Yoga helpt de pijnbeleving van het kind verminderen waardoor ze gelukkiger, gezonder en meer ontspannen leven.

De oefeningen vullen eventuele andere behandelingen van het kind aan. De oefeningen zijn dus niet bedoeld om de hulp die het kind vanuit de gezondheidszorg krijgt te vervangen of tegen te spreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: